Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Resepi , Hiasan & fesyen >> Mana nak cari? : Partition/penghadang for home decor
(Pengendali : LangBuana, Harsha )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Mana nak cari? : Partition/penghadang for home decor
shb2212

1 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 3.50:58 ptg   [Edit]
...
Ada sesaper tahu kat mana ada jual partition yg cantik & rega ok??
Shb takut ada plak yg tak faham 'partition' yg shb maksudkan ni...apa specific name utk benda ni tak tahulah pulak shb tapi kegunaan dia sebagai penghadang atau partition...

Ari tu ada nampak kat Ikano kat satu kedai ni nama BARANG-BARANG....cantik2 partition dia tapi rega semua cecah RM1000 ke atas....
Mahal sebab partition dia tu dari kayu yg mahal..
Sesuai kalau nak hias umah ikut Bali style...

Kat Harvey Norman kat Ikano tu pun ada tapi corak dia serabut & kaler lomah jer tengok...

So, ada sesaper yg tahu kat mana kedai yg jual partition ni??

IP : 202.47.162.242

ashra

2 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 4.25:29 ptg   [Edit]
selalu partition ni byk jual kat kedai hiasan dalaman..partition tu macam penghadang kan..pembahagi contoh antara ruang tamu dgn ruang mkn depa letak partion kat tgh2 tuh..nak kasi npk ade 2 ruangan

IP : 203.78.194.18

Liz_Dee

3 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 4.57:02 ptg   [Edit]
Partition utk office dan roadshow ada la dik. Utk rumah takde. Dulu akak punya husband buat semua ni.

IP : 202.75.160.219

harsha

4 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 5.14:04 ptg   [Edit]
partition office tak lawa.. partition kat Barang Barang Shop mmg lawa lawa, tapi tuler... harga pun lawa jugak



IP : 202.156.2.203

Liz_Dee

5 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 5.32:24 ptg   [Edit]
Harsya, sapa suruh letak office kat rumah.. hehe

IP : 202.75.160.219

harsha

6 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 5.44:26 ptg   [Edit]
sebab tu lah.. dia nak letak kat rumah kan? takkan nak pkai partition office pulak..

and btw, my name is harsha, bukan harsya

IP : 202.156.2.203

adikcomelx

7 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 5.51:07 ptg   [Edit]
adik baru jer gi nengok kat kedai perabot Sg Besi before perabot dunia if from KL..yang ada bendera kaler warna warni pelangi tepi highway..
..menarik gakk..tapi reger tak tau?.. try la nengok kat sinu pula..

IP : 161.142.112.5

ashra

8 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.20:05 ptg   [Edit]
kat sini ade dua name harsha cume spelling je lain..sorg laki sorg pompan hehehe

IP : 203.78.194.18

harsha

9 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.36:20 ptg   [Edit]
ash : tak sama.. tgk betul betul..

dia - Hasya, aku - harsha..

sebutan pun lain. harap maklum

IP : 202.156.2.203

ashra

10 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.38:48 ptg   [Edit]
yela..yelaa stail ckp pon dah lain ar skang..formal je hehehe

IP : 203.78.194.18

harsha

11 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.40:18 ptg   [Edit]
muahahhaha.. npi tgk kat kelab isteri.. tgk camna muahahhahahaa... dah ler, nak buat air utk buka puasa.. Nescafe Tarik satuuuuuuuuu...

IP : 202.156.2.203

ashra

12 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.49:29 ptg   [Edit]
aku saje jela nk ngusik ko hehehe selamat berbuka sha..aku kat opis lagik nih..adeh tungu debar tak sampai2..melangap aku dari tadi kat sini

IP : 203.78.194.18

harsha

13 . Dihantar pada 04hb Nov 2004 6.50:57 ptg   [Edit]
ash : aku tahu laa darling.. selamat berbuka. aku dah minum air nescafe dah ni..

IP : 202.156.2.203

Liz_Dee

14 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 10.19:08 pagi   [Edit]
quote:
adik baru jer gi nengok kat kedai perabot Sg Besi before perabot dunia if from KL..yang ada bendera kaler warna warni pelangi tepi highway..
..menarik gakk..tapi reger tak tau?.. try la nengok kat sinu pula..
~:terbang tinggi:~


Dekat dgn rumah liz ni. Dtg la singgah. Leh kita jenguk2 together gether

IP : 202.75.160.219

lilo_stitch

15 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 10.33:11 pagi   [Edit]
tumpang sekali boleh... ???

Yg cam harsha paste kan gambar tu mcm jenis teak yg sesetengah ada berukir2. Ada yg lagi satu plak yg jenis bercermin macam frame gambar. Boleh letak gambar family... cantik gak...

IP : 218.111.235.10

shb2212

16 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 10.37:56 pagi   [Edit]
Harsha, thanx sebab sudi letakkan gambar...partition cam ni lah yg shb maksudkan..

Kat Kedai Barang-Barang kat Ikano tu cantik2 partition dia kan.....harga pun 'cantik'....

Shb nak beli partition ni sebab nak bahagikan antara ruang makan & dapur.......
Shb buat style modern contemporary so partition kat kedai Barang-Barang tu kurang sesuai skit...its more towards Bali/Rustic (betul ker ejaan ni..??) style...

IP : 202.47.162.242

shb2212

17 . Dihantar pada 05hb Nov 2004 10.42:03 pagi   [Edit]
adikcomelx..
Thnks..shb akan try survey2 kat area tu...
Hopefully jumpalah yg berkenan di hati & di poket...

lilo,
kat mana lilo jumpa partition cam yg lilo cakap tu???

IP : 202.47.162.242

yoniza

18 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 12.34:45 tghari   [Edit]
Saudari Lilostitch kat mana yerk nak dapatkan partition yang ada frame gambar sekali tuh? saya dah lama carik. Memang cantik dan simple dan yg. penting boleh letak gambar-gambar kita kat situ

IP : 202.187.130.16

lilo_stitch

19 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 1.39:08 tghari   [Edit]
Sorry shb2212 & yonizacoz tak reply awal2. Yg sebenarnya lupa namanya.. lilo nampak di ruang legar Plaza Masalam, Shah Alam masa Living Quarters (Metrojaya) buat promosi - LQ ada juga outlet di Shah Alam.

Partition macam yg gambar harsha paste kan cuma dia more to frame bercermin yg boleh kita letakkan photo. Barangkali boleh di lain2 Living Quarters outlet di KL - more choices kot..

IP : 218.111.235.10

Liz_Dee

20 . Dihantar pada 24hb Nov 2004 4.59:28 ptg   [Edit]
Pergilah dekat Perabot Dunia di Desa Petaling. Bahagian hadapan kedai. Ada satu partition tu cantikkk sggtt2 ...

Memang lain dr lain. Kaca.

IP : 202.75.160.181

Imann

21 . Dihantar pada 26hb Nov 2004 12.13:13 tghari   [Edit]

IP : 202.188.246.103

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "