Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> Dermalogica : Sapa tahu pasal product nih?
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : Dermalogica : Sapa tahu pasal product nih?
bungaros

1 . Dihantar pada 23hb Dis 2002 2.48:20 ptg   [Edit]
Hai kekawan sumee ...

Bunga berminat sangat nak tahu pasal product dermalogica nih ...manalah tahu ada kekawan kat luar sana ada pakai product ni boley laa share kat sini kan ..nak gi tanya kat salon tu rasa segan lak sebab dengar kata harganya mahal tapi bab keberkesanannya okey boley tahan ...

pls sesapa yang tengah pakai product ni atau ada pengalaman ngan product ni nak sangat dengar cite ...
bukan apa ingat nak survey product mana nak pakai nih ..tak mau laa yang ada pengelupasan tu sayang lak kulit muka ni ...
sekarang ni cuma pakai cleanser biasa jenis eversoft then pakai moisturizer oil of olay coz muka ni kering sangat kalau tak pakai pelembab.

IP : 161.142.78.84

yus_eija

2 . Dihantar pada 23hb Dis 2002 4.53:19 ptg   [Edit]
yus pakai dermalogica punyer products - essential oils, skin hydrating mask, Sun Block SPF30 & daily microfolliant scrub. yus pun pegi facial kat Leonard Drake ( dimana products Dermalogica boleh didapati)...

Kesannya: mmg baik...products dia bagus, tak merengsakan.... price also BAIK la.....semua products exclude the essential oils...RM100>.....but for me worth the $$$$$ lah.....

facial kat leonard drake also baik...yus pun tak tau jugak tau tapi yus dpt voucher free buat facial kat leonard drake, so bila dpt free tu kiter pegi la....bila first facial tu...best plak...so depa promote la pasal facial & bagi free sample.....bila try tu rasa serasi & yus pun sign up for the programme...

Bunga...products Dermalogica tu mmg bagus....tapi yus nasihatkan bunga....tak yah la pakai all the products....diorang pun tak kesah bila yus still pakai yus nyer Body Shop Skin Care....diorang pun promote yg diorang rasa critical for our skin jer....kalau nak best lagi.....buat facial dia sekali....

bunga duk kat mana? yus pegi leonard drake outlet yg kat Ampang Point tu.....

IP : 170.38.99.107

erykha

3 . Dihantar pada 23hb Dis 2002 5.23:56 ptg   [Edit]
a'kum...ade member dulu pakai produk ni....price die mmg mahal....dia pakai lame la jugak, tapi takde ape2 perubahan pun...die pun komen cam ni jugak...pastu die tukar produk lain....sbb kalo serupa jugak macam dulu, lebih baik cari produk lain yang lebih murah dan boleh nampak perubahan nya....

produk ni bukan ke amy mastura pakai?....

IP : 192.228.196.30

yus_eija

4 . Dihantar pada 24hb Dis 2002 09.14:54 pagi   [Edit]
erykha...kawan awak tu pegi facial sekali tak? kalau pegi facial rasanya bleh nampak kesannya....tak pun...products tu mmg tak sesuai utk kulit dia....

IP : 170.38.99.107

bungaros

5 . Dihantar pada 24hb Dis 2002 3.14:13 ptg   [Edit]
Yus,
sekarang nih still ngan product dermalogica lagi ker?
bley tak bagi anggaran bape tu harganya?
bunga kalau nak pakai pon dianya cleanser, toner and moisturizer ( day & night) pas tu utk hilangkan jeragat.
bunga perasan sejak akhir2 ni muka bunga cam ada jeragat lak..tu yg risau tu ..
umur pon tak masuk 30 an lagi dah ada jeragat at least nak ambik langkah berjaga2 la ni ..
yus sekali pegi facial tu bape harganya ...kalau laa yus bley tolong surveykan utk bunga ...
bunga stay kat bukit jalil...

IP : 161.142.78.84

naga_ayu

6 . Dihantar pada 26hb Dis 2002 10.05:04 pagi   [Edit]
hi..
saya guna product ni juga..
dah lebih setahun la..
alhamdullillah...saya rasa senang dengan product nie..
memang la mahal regenya bak kata yus tapi worth it la..
mm...tapikan...kita beli sebotol pencuci muka
yg besar tu tahan lebih dari setahun tau...
bukan leonard drake aje yg guna product ni..
ada satu lagi salon kat the mall nama dia unique skin
care...harga barangan sama dengan leonard drake tapi
rege utk facial lebih murah jika banding ngan leonard drake.

IP : 210.186.32.172

yus_eija

7 . Dihantar pada 27hb Dis 2002 11.32:10 pagi   [Edit]
mmm rege nyer tak pasti lah bunga...sbb yus tak guna the basic tu....spt kata naga_ayu....mahal tapi worth it...kalau tak silap yus...kat leonard drake s;kang diorang ader starter pack yg basic....but don't know how much...one thing 4 sure....more than 100 ler...

kalau bunga nak try this product...try lah...mana tahu kulit bunga serasi ngan products nie kan...

IP : 170.38.99.107

sayang79

8 . Dihantar pada 14hb Jan 2003 11.21:53 pagi   [Edit]
artis yg saya tau guna produk dermalogica.. salah sorang dr nya.. nasha aziz dan elly mazlein.. sbb skin dia org sensitif.... hehhehe

IP : 203.121.0.10

nana9

9 . Dihantar pada 14hb Jan 2003 11.27:46 pagi   [Edit]
hi bunga...
nana pun penah guna product dermalogica ni..mula2 dulu nana mcm bunga jugak..curious nak tau..last2 nana walk in je and then end up beli full range dia..dari facial care..sampai la mekap2 skali ngan aromatheraphy dia..haa jgn marah hehe..
nana jugak gi facial dia...and best gak la rasa..tapi lepas setahun lebih pi facial..pakai product...tapi muka nana takde byk beza.. masih lebih kurang dari dulu je (sblum pakai) sbb muka nana takde la problem sgt.ni kire nak menten la ni.. nak kasi nampak glow sket la ni pi facial..
then ade skali mak nana beli product baru..member dia rekomen..and lepas dia pakai..nana nampak perubahan pada texture kulit mak nana..and terus nana curious...so nana pi la carik..and attend workshop dia..and terus pakai product tu..sampai skaranggg...
so skang nana tak guna dermalogica lagi..eventhough nana ade lagi sket2 product dia yg tak abis...facial dia pun ade lagi 4 kali sbb ari tu baru beli 1program..tapi nana tetap suka dgn product yg nana guna skarang nih..dah la takyah pi facial..mmg mudah je step2 dia..
anyway,product ni nama dia nuskin...mmg baru lagi kat mesia..baru 1 tahun..
dikalangan melayu mmg tak ramai pakai..sbb market masih baru..
so nana nak ajak bunga try dulu product ni..nana advice bunga join workshop dan cuba sendiri kat muka..FREE je..kalau bunga tak suka..then boleh la guna dermalogica tu ..semua tu terpulang pada diri bunga..
range harga dia pun tak semahal dermalogica....murah la sket..tapi ade gak 1-2 product dia yg mahal..tapi quality dia mmg bagus..dan berkesan..
klah dah panjang nana cite...tapi cayalah...kalau bunga tak cuba sendiri product ni..mmg bunga takkan tahu kebaikan dia...
for more info..meh contact nana 013-3000004/013-3493456 (ari ni tpon tertinggal kat umah..tinggalkan msg/voicemsg ek)


bye

IP : 202.188.114.40

ctmira

10 . Dihantar pada 14hb Jan 2003 11.42:04 pagi   [Edit]
ct pun tak sure sangat pasal Dermalogica ni. sebab tak pernah tahu pun tentang kewujudan produk ni. bagus ker?

nana9,
ct pun pakai nuskin jugak.. 1st time try masa diaorang buat demo kat ofis dulu, memang ketara rasa perbezaannya dengan produk lain. terus sign up as a member dan beli dia punya produk. tapi sekarang ni member ct tu dah berenti kerja.. selama ni order ngan dia ajer. sekarang ni tak tahu nak order ngan sapa, nak cari pulak tak tahu kat mana.

IP : 202.47.162.242

nana9

11 . Dihantar pada 14hb Jan 2003 12.40:51 tghari   [Edit]
ct...
ct kat mana tu? kalau ct nak beli brg..ct boleh call nana..nanti kite boleh jumpa kat mana2 lepas office..nana passkan brg tu kat ct..tak pun nana boleh bawak ct pegi showcase dia..ape2 pun..ctt
call nana dulu 013-3000004 / 013-3493456 ( tapi ari ni nana tertinggal phone kat umah hehe call mlm kang boleh..tak pun tinggalkan msg )
so dah lama ct guna product nuskin?

IP : 202.188.114.40

ciksensitif

12 . Dihantar pada 14hb Jan 2003 5.05:59 ptg   [Edit]
bunga,

sensitif mmg bermasalah kulit sensitif. Itupun lps pakai salah satu produk muka kat m'sia ni. Jd muka ni dah kerap sgt kuar jerawat. Lps stop pakai produk tu, pegi le jenjalan kat 1 Utama. Masa tu Dermalogica wat promotion. Time tu le tergerak nak pakai produk dorang.

Skang ni, sensitif baru beli brg Dermalogica. Mmg mahal kalau baru nak mula pakai. Biasalah, ikutkan nak muka cantik, konon nak complete set la kan. Hmm.. almost RM800 le. Tapi, 2 be frank, sensitif masih tak nampak kesan yg memuaskan kat muka ni. Mgkn baru sebulan pakai kot. Jerawat kecik2 kat pp & dahi walau pun dah kurang, tp masih ada. Tu yg tak best tu. Beli mahal2, tp kesan tak tip top. Sensitif ingat nak terus pakai sampai brg habis. Kalau masih sama, ingat malas la nak berabih duit pakai brg dorang.

Satu lg, pd yg biasa pasal kecantikan muka ni kan, u all rasa, perlu ke kita selalu buat facial kat salon tu? Org kata, kalau dah kata barang (scin care) bagus, kenapa perlu pegi facial. Sepatutnya, produk yg dorang claim bagus tu, pastinya dpt membantu mencantikkan muka kita ni kan. Apa pengalaman u all? Cerita lah!!

IP : 202.9.65.252

nana9

13 . Dihantar pada 16hb Jan 2003 11.49:08 pagi   [Edit]
hi cik sensitif..

nana rasa pengalaman guna dermalogica cik sensitif lebih kurang dgn nana punye...
cani la..skarang nana tgh pakai nuskin..dan nana rasa mmg tanak tuka dah..pada nana dia mmg elok dan berkesan..
kepada kulit cik sensitif yg sensitif tu..dgn nuskin cik sensitif dpt kurangkan kesensitifan dan sedikit demi sedikit memulihkan masalah kulit sensitif tu..
so bila dah abis treat masalah tu..kulit cik sensitif takkan jadi sensitif lagi..
hehe bape byk sensitif daaaaaa...

IP : 202.188.114.40

nana9

14 . Dihantar pada 16hb Jan 2003 11.49:42 pagi   [Edit]
sorry asyik tertekan enter byk kali
harap maaf

* Mesej ini telah diedit oleh nana9 pada 16hb Jan 2003 11.50:44 pagi

IP : 202.188.114.40

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "