Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> jerawat : bencinya jerawat badan
(Pengendali : lini, piqah )
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : jerawat : bencinya jerawat badan
apple1221

1 . Dihantar pada 18hb Jun 2003 4.44:40 ptg   [Edit]
allo prend,

camna nak hilangkan jerawat badan, terutamanya time2 nak uzur tu, kat muka x pulak tumbuh, pi kat badan pulak...so macamana nak buat? ada petua tak @ ubat2 kat farmasi yg sy x pernah cuba lagi ke....

sebelum ni dah banyak ikhtiar juga antaranya guna pelbagai sabun. sabun tolak jerawat, tolak daki, tolak bala, tolak rezeki je belum lg.

TQ.

IP : 210.186.220.153

piqah

2 . Dihantar pada 18hb Jun 2003 5.44:25 ptg   [Edit]
apple.... u tau tak.... jerawat kat badan tu salah satu tanda badan bertoksin.... minum wintea and makan elken spirulina pasti sembuh.

IP : 61.6.67.22

positif

3 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 09.24:20 pagi   [Edit]
apple,

Berdasarkan penetahuan dan pengalaman saya, memang itu tandanya sistem badan kita memnpunyai toksin berlebihan. Untuk ini apple perlu minum air bersih yang ditapis dan kalau tak silap saya, spirulina mampu meneutralkan asid dan toksin dalam badan. Kalau nak try produk ni, mail me a.s.a.p z_rul@hotmail.com or ym aku_zek.

Kita ikhthiar...yang menyembuhkan bukan kita tapi Yang MAHA KUASA.

IP : 202.188.127.61

apple1221

4 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 11.47:47 pagi   [Edit]
positif & piqah...

now i tengah test aloe vera gel, so far ok, spirulina tu berapa reganye...
i pernah dengar prend i ckp, husband dia mkn spirulina ni...then sakit dada...i klu sakit dada ni takut skit...pasai i ni ada tekanan darah rendah.

apa pendapat u, takut ada yg x sesuai ke nantikan. itu klu bab makan2
kalau ubat yg sapu2 ada tak?

IP : 210.186.220.207

apple1221

5 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 11.49:13 pagi   [Edit]
positif & piqah...

now i tengah test aloe vera gel, so far ok, spirulina tu berapa reganye...
i pernah dengar prend i ckp, husband dia mkn spirulina ni...then sakit dada...i klu sakit dada ni takut skit...pasai i ni ada tekanan darah rendah.

apa pendapat u, takut ada yg x sesuai ke nantikan. itu klu bab makan2
kalau ubat yg sapu2 ada tak?

IP : 210.186.220.207

cikbusuk

6 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 11.57:47 pagi   [Edit]
busuk tumpang lalu boleh

apple

setahu busuk kalau org tu sakit dada bila makan spirulina, maybe org tu ada asma/lelah... dan mungkin sistem pernafasan dia lemah... jadi bila kita makan spirulina, spirulina tu bertindak balas ke atas badan kita... lain penyakit, lain tindakbalas yang berlaku kesan dari pengambilan spirulina.. maksud busuk, kesan pengambilan spirulina bergantung kepada penyakit yg ada dlm bdn kita.. tp jgn risau... itu cuma sementara...

IP : 161.142.112.8

piqah

7 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 12.51:36 tghari   [Edit]
apple, seperti kata cik busuk..... makan spirulina pasti ada kesan penyembuhan.... ianya akan menunjukkan keadaan kesihatan kita....

macam kes kawan u.... makan spirulina, sakit dada, it is better dia makan spirulina melalui konsep MRT..... sekaligus boleh sembuhkan masalah dalaman / penyakit yang dia hadapi..... kalau nak tahu konsep MRT bolehlah email piqah.

macam kes u, u boleh makan spirulina dulu, dalam 1 @ 2 hari pastu minum wintea ini boleh membantu... sebab kalau u makan spirulina tanpa pembersihan dalaman.... tompok tu mungkin makin teruk @ lambat hilang.

* Mesej ini telah diedit oleh piqah pada 19hb Jun 2003 12.57:09 tghari

IP : 61.6.67.22

positif

8 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 3.11:03 ptg   [Edit]
Hmm...untuk pengetahuan semua.....spirulina adalah makanan tambahan yang mempunyai hampir semua vitamin manyamai susu ibu. Doktor sendiri yang menyarankan kita makan spirulina sebab sekarang ni kita makan makanan yang berasid.....itu punca segala penyakit.
Ayam inject,ikan kapur barus, sayur sembur racun serangga......kalau nak katakan semua makanan tak tulin lagi dah.
Dalam spirulina ni pulak...ada bahan yang dinamakan klorofil yang bertindak menyahtoksin dalam badan kita.

Pernahkah apple buat medical check-up, ramai antara kita tak sedar penyakit yang ada dalam badan kita selama ni. Sedar-sedar dah ada kat hospital. Yang kita nampak hanya sakit luaran. Ramai di antara hamba ALLAH kita mati semasa sihat betul tak. Tapi kenapa?.....macamana sihat pun boleh K.O.

Memang ajal maut ditangan tuhan tapi kalau kita tak mahu jaga kesihatan diri sendiri,macamana ALLAH nak bantu panjangkan umur kita.Tiap-tiap hari berdoa supaya panjangkan umurkan. Yang penting,bukan sahaja jerawat kita nak hilangkan tapi penyakit tersirat yang dok lama dalam badan tu pun kita nak hilangkan.

Nasihat saya kepada apple......jgn risau cuba spirulina ni sebab ia berfungsi sebagai anti segala penyakit termasuk barah.

Nak tanya sikit....aloe vera gel tu dari jenama apa? Sebab selain dari produk tu saya tahu ada produk namanya jel gamat(sapu). Kadar kolagen paling tinggi untuk sembuhkan kulit tanpa parut.




* Mesej ini telah diedit oleh positif pada 19hb Jun 2003 3.13:08 ptg

IP : 202.188.127.61

apple1221

9 . Dihantar pada 19hb Jun 2003 3.39:50 ptg   [Edit]
cik busuk,piqah & positif...

IP : 210.186.220.73

Dinairah

10 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 11.36:27 pagi   [Edit]
akum & hai semua...

kalau saya bab penjagaan kulit muka dan tangan ni tak pakai banyak kos. Bukan nak iklan tapi kalau nak cubalah jamu perawatan wanita mustika ratu. Insyaallah mujarab sebab dalam set jamu tu ada satu yang khusus untuk kulit..ia bersihkan dr dlm and kulit tambah nampak bercahaya. untuk kosmetik lak cuba Set sari ayu..kalau u all boleh nampak i mesti jealous tengok kulit i ni..gebu

IP : 219.93.12.2

Dinairah

11 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 11.39:57 pagi   [Edit]
cik positif..spirulina tu jenama apa yang paling bai? kalau Diamond interest atau di farmasi tu bolehke? ialah bukan untuk kulit jekan..banyak faedah sampingannya

IP : 219.93.12.2

positif

12 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 11.51:02 pagi   [Edit]
dinairah,
mcm saya, saya menggunakan spirulina dari luxor. sejak saya mengamalkannya, dah byk perubahan dr bdn saya yg dapat saya rasakan... spirulina ni terlalu byk khasiatnye.. utk dalaman dan juga luaran... dan yg paling penting, spirulina ni membantu kita mencegah drpd mendapat penyakit kronik spt barah, sakit jantung, darah tinggi, kecing manis,resdung,buasir dan sebagainya... dinairah boleh lihat satu ruangan dlm sembang kesihatan dan petua ini juga iaitu serigama dan spirulina.. kat situ salah seorg dr ahli forum, cik busuk kalau tak silap saya, ada memberi penjelasan... dr segi harga pun, spirulina ni bukan lah dr ubatan yg mahal... setiap org mampu membelinya..

IP : 161.142.112.8

Rosniena

13 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 1.44:47 tghari   [Edit]
kalau jamu nih panasler..nanti kuar jerawat.ada orang badan dia serasi dan ada tidak serasi.

IP : 161.142.100.87

cikbusuk

14 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 2.51:28 ptg   [Edit]
rosniena,
sesetgh org memang tak sesuai makan jamu.. tak serasi... busuk sendiri pernah amalkan jamu, tp tak lama.... kalau rosniena pun rasa tak sesuai makan jamu, kenapa tidak mencuba cadangan kawan2 kita di atas...? insyaallah.. selamat

IP : 161.142.112.8

vina75

15 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 2.52:51 ptg   [Edit]
apple, dulu hubby vina byk gak jerawat kat badan. pastu vina tonyoh tiap2 ari dgn tawas (air) gunalah kapas muka tu. Lama2 hilang. sekarangdah licin..

IP : 203.121.0.13

apple1221

16 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.35:50 ptg   [Edit]
u all ...

prend i tu husband dia sakit dada, coz dia smoking...agaknye le.

tapi i takut ubat yg ikut mulut ni...klu boleh biar yg sapu2 je,
dulu i pernah mkn sendayu tinggi(garlic plus) seminggu i demam, prend i ckp itulah effectnya sebelum kita nak serasi ngan ubat tu...takut i sebab sampai i pitam tau sakit dada punya pasal.(tekanan darah rendah).

ubat2 ni elok sebenarnye, tapi tang kat i tu yg jadi x elok tu.pasai tulah i nak pakai ubat2 yg sapu je x berani nak telan2.

pakai tawas tu? i kena cuba ni..

IP : 210.186.220.208

piqah

17 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.41:17 ptg   [Edit]
apple, why don't u try minum wintea and spirulina dulu.

IP : 61.6.67.22

aneesa

18 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.42:31 ptg   [Edit]
apple...
order ngan saya jamu jerawat....dari badan hingga ke muka berkesan
sebotol RM20.00....nak tau lebih lanjut boleh tanya soklan....
sedia menjawabnya...

IP : 219.93.58.138

vina75

19 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.49:42 ptg   [Edit]
Rm10 jek

IP : 203.121.0.13

vina75

20 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 3.52:28 ptg   [Edit]
Rm10 jek

IP : 203.121.0.13

apple1221

21 . Dihantar pada 20hb Jun 2003 4.34:12 ptg   [Edit]
eeeiii klu boleh tak nak lah yang makan2

yang sapu ada tak, i tengah makan aloe vera gel...
x ada effect, mungkin kena makan lama skit

IP : 210.186.220.117

afrina04

22 . Dihantar pada 11hb Jun 2004 08.49:06 pagi   [Edit]
kalau nak ilangkan parutnyer skali pakai ler sabun lulur...

Ni pengalaman saya sendiri laa..sabun tu pun kak aneesa yg kasi free time jd ahli revell (saya ni ahli yg tak aktif,beli utk kegunaan s'diri je)
3 minggu pakai ..jerawat tu dah kurang dan paling ketara rasa gatal2 pada jerawat tu dah ilang.

4 bln lepas, saya saya gi tgk member bersalin... dia nasihatkan saya kalau nak ilangkan stretch mark guna ler sabun lulur(time tu saya br sebln pregnant).Rupa2nyer sabun lulur ni bkn setakat bagus utk ilangkan jerawat badan tapi utk ilangkan stretch mark pun boleh.Seeloknyer pakai dr mula pregnant.Setakat pakai lotion jer mmg tak brape jln.

Saya tgk mmg betul laa kawan saya tu kesan stretch mmg takde..ada pun skit jer peha dia.So skang saya pun dah pakai sepenuh nyer satu badan (terutama kat perut dan peha) sabun tu kalau tak dulu pakai kat belakang jer pastu pakai shower cream yg lain..

IP : 202.188.127.61

lynn65

23 . Dihantar pada 11hb Jun 2004 09.53:45 pagi   [Edit]
Hi,

Saya rasa masalah jerawat ni disebabkan oleh toksin yang ada di dalam badan. Jadi yg terbaik adalah buat pembersihan usus. Produk yg berkesan adalah dengan Phyto Fiber. sila hubungi saya kalau berminat:-

salina_mmt@yahoo.com


IP : 202.188.7.98

mizztulip

24 . Dihantar pada 11hb Jun 2004 10.54:13 pagi   [Edit]
kak piqah,

berapa harga spirulina dan wintea tue?

kak lynn65,

berapa lak rega phyto fiber tue?

IP : 219.94.79.236

acen1010

25 . Dihantar pada 11hb Jun 2004 2.22:26 ptg   [Edit]
apple1221
rasa2nya aloeveragel tu dari dx'xxxxx kan? Mungkin ia memerlukan masa utk proses penyembuhan. Sabarlah.. Atau you mungkin bleh cuba Spirulina + Jeli gamat (utk pembersihan/pemulihan dari dalam badan) dan sapukan Topical Jel utk sapuan luaran. InsyaAllah... Tryla!

mizztulip
You nak cuba Spirulina Luxor?


IP : 192.91.75.30

Liz_Dee

26 . Dihantar pada 12hb Jun 2004 09.50:55 pagi   [Edit]
Liz punn dulu2 byk ruam merah ni di depan leher antara dada dan belakang badan bawah bahu. Apa liz buat, beras sangai then blender campur kunyit hidup (lagi byk kunyit lagi bagus). Liz gunakan setiap hari.. Alhamdulillah skrg licin you..

Liz alah pakai LUX. So liz tak guna.. Lain2 okay..

IP : 202.75.160.223

aneesa

27 . Dihantar pada 12hb Jun 2004 10.47:59 pagi   [Edit]
buat kengkawan...

betul cam afrina kata tu,pakai jer sabun lulur...rega baru RM6 seketul...pakai cam sabun harian..mudah sesangat...bau pun harum

penerangan detail cam kat bawah ni;
Untuk: Lelaki dan wanita
Fungsi: Istimewa bagi ibu-ibu selepas bersalin kerana pada lazimnya terdapat tanda2 hitam pada kulit perut,leher,kelengkang dan ketiak.Juga bagus utk anak2 yang mempunyai ruam panas.Permukaan kasar sabun ini akan membuat kulit berasa lebih segar.Utk yang hadapi alahan air kotor dan kulit suka jadi bintik2 merah.Hilangkan jerawat belakang badan serta lembabkan kulit dan cerahkan kulit.Lagi satu ia juga hilangkan bau badan kita.



IP : 210.186.16.96

mamaboomboom

28 . Dihantar pada 26hb Jul 2004 10.48:45 mlm   [Edit]
Boleh try Black Mud Soap.(100gm)

Sabun lumpur hitam ZARA dari laut mati membersihkan cela dan jerawat sambil mengelupas dan menanggalkan kekotoran.
Sesuai untuk jerawat degil terutamanya di belakang badan dan muka.

Ada kawan menggunakan dan puas hati..terutama jerawat kat belakang nya.

Murah aje - RM 8.90 utk July 2004

IP : 219.95.39.83

kizz

29 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 09.33:39 pagi   [Edit]
aneesa...

sabun lulur tu nak dpt kat mane....
jenama ape....

IP : 219.93.247.254

afrina04

30 . Dihantar pada 28hb Jul 2004 10.23:34 pagi   [Edit]
Kizz...
saya tolong jawab bg pihak aneesa yer..
Sabun tu keluaran Sari herba..boleh di dapati dr stokist revell.Kalau nak..kat saya ada lagi seketul-2 lagi.Saya beli utk guna sendiri jer..tapi kalau nak bley ler saya bagi..nanti saya beli lain.

IP : 202.188.127.61

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Muka 1 | Muka 2 | Tunjuk Semua Mesej

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "