Salam sejahtera Ke Panel Login  

Sembang2 >> Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan >> sumer ok : ...tapi tang paha tu..
(Pengendali : lini, piqah )
 
Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
Dimasukkan oleh Tajuk Topik : sumer ok : ...tapi tang paha tu..
eternal_beau

1 . Dihantar pada 15hb Jul 2004 01.34:15 pagi   [Edit]

rasa kekok camana nak story, teman ni ada masalah problem sikit pasal my body..badan tak la gemuk ,berat badan tu tak la berat sangat-45kg, tinggi tak la tinggi sangat-150cm, tapi paha teman ni cam batang pinang rasanya....so teman nak tau caman nak kecikanya.... takkan nak potong buat stik lak hihihiihihi,ada sesapa boleh bagi idea atau petua or apa2 la cadangan nak wat camana?????tulung ya!!!!!

IP : 82.41.68.58

Baiduri79

2 . Dihantar pada 15hb Jul 2004 09.22:38 pagi   [Edit]
eternal boleh cuba pakai slimming suit. Contoh Cam Halle. Kalau berminat boleh hubungi saya

IP : 210.19.204.102

mamaboomboom

3 . Dihantar pada 15hb Jul 2004 09.26:34 pagi   [Edit]
tang peha aje...pakai slimming short .
lepas tu buat senam sikit...kalau rajin banyak2 dlm 20minit.
Kalau nak lagi cepat..tenyeh la apa2 slimming gel utk merangsang pencairan lemak.

Pengalaman mendewasakan...bukan menuakan

IP : 218.208.221.22

mamanisa

4 . Dihantar pada 15hb Jul 2004 09.26:42 pagi   [Edit]
Betul tu sebab la ni banyak slimming suit yg ada infra red..so khasiat tu la yg akan membantu meningkatkan lagi metabolisma badan..Tak pun boleh juga sapu slimming gel kat part yg problem tu..Nak slimming suit yg murah dgn kesan yg setanding yg mahal..Boleh try ENVY, produk REVELL..

IP : 219.95.201.198

eternal_beau

5 . Dihantar pada 15hb Jul 2004 8.33:34 mlm   [Edit]
ya allah laju nya ketrapi kats/k ni ,
cari station di page 1 rupa nya dah masuk page 2....ana tertinggal la....

IP : 82.41.68.58

Lendamir

6 . Dihantar pada 16hb Jul 2004 4.40:35 ptg   [Edit]
cuba lah pakai bio langsing..dia water base losyen..insya allah jadi tapi kena rajun lah pakai pagi malam..
kalau nak order tepon lah..

IP : 161.142.112.8

afrina04

7 . Dihantar pada 16hb Jul 2004 4.58:43 ptg   [Edit]
sori ..off topic..

eternal_beau..
dapat tak email dr saya?

IP : 202.188.127.61

eternal_beau

8 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 01.21:30 pagi   [Edit]


timerkasih sumer.
baiduri
mendaalah tu camana ya..tak tau lak saya.seluar ke apa..

mama
tu menda yang sama yang baiduiu cakap ke?

mamanisa
kalau tak silap saya menda ni pernah saya lihat , warna biru kan tapi saya tak sure la apa gunanya..

afrina
nanti kita email2 ya...

kawan2 sumer
so saya nak wak camana ni..saay ni bukanay nak slim sanagat tapi kalau pakail skirt/kain tu cam susah je nak jalan , rasa tang paha tu tergeser (sakit)..tapi kat sini sejuk saya lebih suka pakai seluar la...

sesapa ada cadangan lain boleh kemukakan....silakan

IP : 82.41.68.58

mamaboomboom

9 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 07.41:08 pagi   [Edit]
eternal_beau

quote:
mama
tu menda yang sama yang baiduiu cakap ke?

Slimming suit dan slimming short tak sama!

Slimming short ni sesuai di pakai sekejap aje...tak boleh le pakai sampai 8 jam macam slimming suit.

Melalui pengalaman sendiri..pakai slimming short masa pi jogging..memang memberi kesan yg cepat pada pembakaran lemak terutama kat peha.Kalau berani..sapu pulak dgn Bodylite Gel..berasap !!

IP : 219.95.38.220

gee67

10 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 09.03:11 pagi   [Edit]


eternal_beau,

Kalau sanggup tahan panas sapu bodylite produk Cosway. Kalau tak sanggup tahan panas, pakai slimming suit. Sekarang ni banyak kat pasaran slimming suit, ada yang murah dan ada yang mahal.

IP : 219.95.150.83

comexi

11 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 09.05:42 pagi   [Edit]
mama,

slimming short? apa brand yang bagus ekk...

IP : 219.93.8.5

mamaboomboom

12 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 09.30:16 pagi   [Edit]
comexi

Mama pakai yg di jual kat Cosway.

IP : 219.95.38.220

NIFE

13 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 09.55:40 pagi   [Edit]

mama

quote:
Melalui pengalaman sendiri..pakai slimming short masa pi jogging..memang memberi kesan yg cepat pada pembakaran lemak terutama kat peha.Kalau berani..sapu pulak dgn Bodylite Gel..berasap

setuju..
kalau berani sapu bodylite gel.. pastu pakai slimming short.. memang berasap.. nife selalu buat..tapi tak thn.. dlm sejam jer..lepas tu kene bukak slimming short.. aduihh panassss... berpeluh sakan...

IP : 202.188.7.216

mamaboomboom

14 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 09.58:11 pagi   [Edit]
nife

Setuju..tapi kena tahan.Tapi pembakaran lemak memang lagi cepat.Mama pun tahan 1 jam aje kalau sapu dgn Bodylite Gel...macam keluar asap aje rasa nya.

Tapi memang ada yg tegur...peha semakin kecil.Pakai jeans yg ketat gitu.!Kalau tidak ..jgn mimpi lah !

IP : 219.95.38.220

shahir

15 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 10.49:11 pagi   [Edit]
quote:
Tapi memang ada yg tegur...peha semakin kecil.Pakai jeans yg ketat gitu.!Kalau tidak ..jgn mimpi lah !

Peeewit...Jom, sapu dulu bodylite ni...tak lah panas sangat...pijar je...buatlah apa yg patut dan kena kuat semangat sikit...janji maintain ngan tight jeans lagi

Ada budget lebih, slimming suit pun boleh gak cuba

IP : 218.208.249.95

mamaboomboom

16 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 10.55:26 pagi   [Edit]
shahir
quote:
Ada budget lebih, slimming suit pun boleh gak cuba

Ada...tapi byk duduk diam dlm drawer.Penangan gee.
Kekadang nak berkejar2 dlm rumah..tak puas pakai slimming suit.Lain lah yg berkerja....duduk dgn sopan bilik ber air cond! Ni..lasak semacam!Ala2 brutal sket

* Mesej ini telah diedit oleh mamaboomboom pada 20hb Jul 2004 10.58:20 pagi

IP : 219.95.39.30

shahir

17 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 11.08:01 pagi   [Edit]
quote:
Ada...tapi byk duduk diam dlm drawer
..tak dapet den nak nolong do...

IP : 218.208.249.95

mamaboomboom

18 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 11.11:15 pagi   [Edit]
shahir

Ghairah bulan pertama aje..

IP : 219.95.39.30

lagenda07

19 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 12.15:25 tghari   [Edit]
mama

cite sikit pasal slimming short tu, brapa reganya...masalah tang peha ni

IP : 219.95.156.161

eternal_beau

20 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 7.32:32 ptg   [Edit]

timerkasih banyak kengkawan sumer, merbelos,,e/b rasa station ni yang paling laju kat mdc, baru masuk terus sesat ,gini la kita ya pompuan shooping2 dah jadi hobi katakan... yang tak best tu kita masuk awak dak keluar...maklumle jam uk dgn. jam mesia tak sama

anyway tq. to mama,part ni le yang jelosssss
quote:
Tapi memang ada yg tegur...peha semakin kecil.Pakai jeans yg ketat gitu.!Kalau tidak ..jgn mimpi lah !

kalau yang mama kata tu berapa gerenya dan camana cara pakainya?

tulnya e/b dah beli memacam satu tuabtronic ,dah tiga taun tapi pakianya tiga ari kut... mendatu cam tali pinggan,sapu gel yang kwn2. kata tu pas tu ikatkan(dia ada strap getah ke kain), mendatu kat perut atau tang paha....boleh la..

e/b beli kat mesia lagi masa nak datang sini dulu rm.198 tak termasuk gel...lepas bersalin e/b tak pakai bengkung just pakai tu je...

tapi kat paha ni problem la sikit...getah dia tu kecik tak dapat menampung keseluruhan paha...

tadi saya dapat email dari someone kaatnay menda ni jual asing2...

harap ada sesapa leh perjelaskan...tq

IP : 82.41.68.58

mamaboomboom

21 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 9.10:58 mlm   [Edit]
eternal_beau

quote:
mama

cite sikit pasal slimming short tu, brapa reganya...masalah tang peha ni

Pasal slimming short tu..alahai memang dia ada jual kat dlm katalog Cosway. Tak mahai sgt...murah gitu. Tapi sekarang dah tak ada slimming short! Dah tak jual dah..mama pun dulu di sedekah oleh anak sedara mama yg beli slimming short tu. Oleh kerana peha dan punggong nya tidak dapat menampung muatan slimming short tu(saiz M) bagi lah kat mak sedara nya yg memerlukan nya jugak lah(selamat duit mama).Kiranya muatan mama kurang sikit di bandingkan dgn anak sedara mama tu yg masih belum kawin lagi.Caya lah guaDia tu macam kain getah..ala2 Julian Waist Trimmer..tapi lagi tebal.Ada zip kat tepi nya utk memudahkan memakai nya.Tahan le nafas kalau ketat sikit..

Sapa2 yg tau benda tu jual kat mana ..kasi taulah kat kita orang!

quote:
Tapi memang ada yg tegur...peha semakin kecil.Pakai jeans yg ketat gitu.!Kalau tidak ..jgn mimpi lah !

Kalau mama pakai jeans ketat..terperasan lah orang peha mama yg semakin kecil tu,kawan2 yg mulut laser selalu nya ,sound direct aje cakap bila mama buat sedut lemak. Memang jenis kawan tak sayang mulut!

* Mesej ini telah diedit oleh mamaboomboom pada 20hb Jul 2004 9.12:02 mlm

IP : 219.95.36.101

eternal_beau

22 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 9.44:43 mlm   [Edit]
timerkasih mama. e/b ingat mama yang jual..maaf cik salah kanter pertanyaan lak ,ytapi mama kira untung sakan la dapat free...

quote:
Oleh kerana peha dan punggong nya tidak dapat menampung muatan slimming short tu(saiz M)

la menda ni ada saiz lak...

sapa2 yang arif tu citer la kasi le gambar dua kali hihihihihi

IP : 82.41.68.58

shahir

23 . Dihantar pada 20hb Jul 2004 10.25:34 mlm   [Edit]
quote:
kawan2 yg mulut laser selalu nya ,sound direct aje cakap bila mama buat sedut lemak. Memang jenis kawan tak sayang mulut
Ni mesti kes kawan yg cemburu....Anggap aje ianya satu kejayaan mama... cian diorang ya

IP : 218.208.240.197

NIFE

24 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 09.06:05 pagi   [Edit]

memang slimming short ni dah tak ada kat dlm catalog cosway.. nife beli dulu murah jer RM35 kalau tak silap..masa tu blum jadi ahli cosway lagi..3 yrs ago..tapi still thn sampai skg..

IP : 202.188.7.216

gadis_aries

25 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 3.57:11 ptg   [Edit]
Mama

Dah berapa lama mama pakai slimming pants tu utk mendapatkan peha yg kecil?

* Mesej ini telah diedit oleh gadis_aries pada 21hb Jul 2004 4.01:44 ptg

IP : 203.126.11.62

ella973

26 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 4.34:13 ptg   [Edit]
saya pun dedulu pernah beli slimming short nie. waktu tu beli kat kedai Watson.memang seluar nie bergetah tapi tebal dan ada zip kat belah kiri. memang popular bende nie dulu bagi tujuan mengecilkan punggung dan bg tujuan aerobik. sekarang nie dah kurang sikit sebab semuanye beralih kepada baju/korset yg dah ada fir tu.. macam halle natasya and brand2 lain yg sewaktu dgn nye..

IP : 219.93.8.5

mamaboomboom

27 . Dihantar pada 21hb Jul 2004 5.53:34 ptg   [Edit]
shahir
quote:
Ni mesti kes kawan yg cemburu....Anggap aje ianya satu kejayaan mama... cian diorang ya
Benda gitu tak tangkap pot punya..lantak lah!Yg penting kita selesa dgn diri sendiri dan menghargai diri sendiri.Tak le nak berjalan pun tergesel peha sendiri.

inah
quote:
Mama

Dah berapa lama mama pakai slimming pants tu utk mendapatkan peha yg kecil?
Tak berapa ingat laa(sbb brg FREE)..pakai pun on and off.Tapi selalu guna time pi jogging atau time buat kerja rumah.Kekadang tu berasap gak lah..time jogging!Best tau..

IP : 218.111.182.16

eternal_beau

28 . Dihantar pada 22hb Jul 2004 6.24:45 ptg   [Edit]

tak de ke sapa2 yang ada gambar tulun yer..nak tenggok gambar menda ni dan yang seangkatan dgn.nya

IP : 82.41.68.58

eternal_beau

29 . Dihantar pada 23hb Jul 2004 5.17:12 ptg   [Edit]

IP : 82.41.68.58

Hantar Topik Baru | Balas Mesej | Cetak Laman Ini
 

 

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim | Hubungi Kami

 

 

Sembang2 versi 7.0c
Hakcipta Terpelihara Kometsoft (M) Sdn Bhd / Melayu.com 1998 - 2003
" Sesiapa yang meniru tanpa kebenaran adalah orang yang sangat jahat "