Sembang² Sembang²
PENGUMUMAN : sila klik disini Laman Utama Login
Syarat Penggunaan | Enjin Carian | Soalan Lazim | Arkib 29hb Dzulhijjah 1435 @ 24hb Oktober 2014, 01:50:51 pagi
  Salam sejahtera
Melayu.com   »   Sembang²   »   Sembang Kesihatan, Petua & Kecantikan  
(Pengendali : boboiz, piqah)  

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru
Dihantar oleh Kecantikan : Nak kecilkan Pinggul
iyna
Ahli Setia
1. Dihantar pada 29hb Mac 2005, 2:06:36 ptg    [Edit]
A'kum...

Ada sesiapa tak boleh mengatasi masalah sya ni iaitu masalah pinggul besar 40...........cm. Bahagian yg lain ok jer....yang tak bestnya kalau pakai seluarlah...emmm ada tak petua atau apa-apa pandangan bagi mengatasi masalah ni....segala pandangan anda terima kasih berbanyak.

219.93.8.:-)

balqis78
Ahli Aktif
2. Dihantar pada 29hb Mac 2005, 2:56:28 ptg    [Edit]
W'salam..

iyna
saya pun besar gak tang tu...tapi belum la lagi melebihi had...heheheh...kalau nak kecilkan, I think better you pakai girdle...nak lebih berkesan, sapu krim langsing sama...

--------------
*De Bella/Cosway/Salindah/Examo/Alfio Raldo/Revell...E-Mail : ida863@yahoo.com

219.95.163.:-)

Nur_Putri
Ahli Produktif
3. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 12:01:33 tghari    [Edit]
iyna
tak try bodylite thermo gel ke? panas 24hours tu!

A Red Hot Weight-Loss Gel for Quick, Visible Results

Red hot ingredients in BodyLite's innovative formulation come into play for a 24-hour, fat-burning experience. As fat literally melts away, watch those unsightly bulges, the lumpy appearance of cellulite and most importantly the stubborn kilos vanish (in as quickly as a week!) to reveal an unbelievably lighter you!

BETTER, MORE PERSISTENT WEIGHT LOSS RESULTS WITH:
Red hot Chili Pepper and essential oils from herbs, fruits and spices that work on the physical and psychological level to release and intensively burn up trapped fat in bulge-prone areas.

Powerful patented plant extracts that facilitate the complete burning of unwanted fat to prevent it from converting to stubborn fat again. Excess water and toxins are also flushed out - paving the way for a more attractive and an ultimately lighter body!

Micro-encapsulated vitamins and elastin that strengthen skin so it stays firm and supple even after significant body fat reduction.

--------------
eCosway / Amway / iGg Plus ? PM / YM / email / call: 012-6738429

219.93.184.:-)

arenum
Ahli Aktif
4. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 12:27:26 tghari    [Edit]
terbaca kat mana tah...x ingat.....

dlm web tu kata, utk kecikkan pinggul buat senaman
turun naik tangga.......kalo boleh langkau 2 anak tangga
masa naik tu.....lagi bagus....

210.186.119.:-)

suhaizah
Ahli Baru
5. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 2:29:09 ptg    [Edit]
iyna, 40? kecik gak le tu..dulu i was at 42.!!

ada satu exercise yang i amalkan...dont know untuk orang lain but it works on me...

cenggini,

duduk dan lurus kan kedua2 kaki kedepan, pastu letak tangan kat pinggang kita macam cikgu2 cekak pinggang tuh....pastu cuba bergerak ke depan dengan gerakkan kaki memula kanan pastu kiri tanpa mengangkat kaki tu dan punggung kita (like marching gitu..)make sure kaki rapat (jgn lari alignment..) buat le dalam 10 ke depan dan reverse 10 ke belakang. buat le seberapa kiraan yang u mampu...

senang nak imagine macam jalan itik tu...nak tidur tu buat skejap, bangun pagi pun buat skejap...insyaallah....

kengkawan yang lain...ada exercise lain ker, selain dari i dan arenum....

210.19.118.:-)

PrincessLea
Ahli Setia
6. Dihantar pada 30hb Mac 2005, 3:35:00 ptg    [Edit]
suhaizah

err...i baca byk kali tp stil xleh nak imagine...err..u ade gambar tak?..senang sket..heheh

--------------
~*~You're the simplest love I've known ...the purest one I'll own~*~

219.93.97.:-)

suhaizah
Ahli Baru
7. Dihantar pada 04hb April 2005, 5:04:30 ptg    [Edit]
Princesslea, sorry lah..tadak lah pulak gambor nak pastekan kat sini...

Camne nak ringkaskan 'ek...? Camni lah I cuba again..

Mula u duduk bersila, pastu luruskan kedua2 kaki ke depan.
Tangan u letak kat pinggang (cam cekak pinggang tu), u cuba bergerak ke depan tanpa mengangkat punggung dan kaki yang diluruskan tu dari lantai. Cuma gunakan sepenuhnya kekuatan pinggul kita, kiri kanan kiri kanan...u akan terasa u sedang gunakan tulang punggung tu sendiri untuk menggerakkan u ke depan, then reverse...

Boleh tak imagine ??? Anybody...help please....TQ

210.19.118.:-)

maz3d
Ahli Produktif
8. Dihantar pada 30hb Oktober 2005, 12:32:57 tghari    [Edit]
kalu nak kecilkan pinggul punggung maintain buat senaman...Pastu jgn lupa
letak slimming gel (hot) dan urut dgn tgn..tapi genggam jari kita tuh dan
urut cara pusingan dan tekan sikit..rasanya mmg sakit sikit sbb tajam hehehe...
masa kita mandipun boleh buat gak tapi guna air sabun sbb licin ...

--------------
Minyak Shuhaida 1001 Rahsia Alam http://www.shuhaida.com/?ref=maz3d

60.48.107.:-)

Cetak Ruangan Ini | Balas Mesej | Hantar Topik Baru

Pendaftaran | Syarat Penggunaan | Senarai Hitam | Enjin Carian | Soalan Lazim
Hakcipta Terpelihara © Melayu.com 1998 - 2005